ישוב
סוג הדירה
חווית המגורים
מס' חדרים
שטח דירה מכר
שטח מרפסת שמש
קומה
מס' דירה
טיפוס דירה
איפוס
חיפוש דירה
חיפוש דירה
Accessibility

הצהרת נגישות לאתר האינטרנט של חברת ICR

ICR מבית ישראל קנדה וראם מגורים הינה חברה יזמית המשווקת דירות מגורים ברחבי הארץ. באתר האינטרנט ניתן למצוא מידע אודות החברה והפרויקטים שהיא מבצעת ועוד .כמו כן, באתר ניתן למצוא מגזין המכיל כתבות מעיתונים, וובינארים, עמוד ייעודי ליצירת קשר עם צוות החברה ועוד.

בשנים האחרונות אתרי האינטרנט הפכו להיות הפלטפורמה העיקרית לפרסום המידע והשירותים השונים המוצעים על ידי החברה לציבור הרחב. אנו מאמינים שהאינטרנט צריך להיות זמין ונגיש לכל אחד ומרגישים מחויבות לספק אתר אינטרנט נגיש לקהל הרחב ביותר ככל שניתן. באמצעות האתר שלנו, חרטנו על דגלנו לספק שירות שוויוני לכל אדם, לרבות ללקוחות עם מוגבלויות. באתר זה הושקעו מאמצים ומשאבים רבים למען הנגשתו במטרה לאפשר למרבית האוכלוסייה להשתמש בו בקלות ובנוחות ולהפכו לזמין יותר עבור אנשים עם מוגבלויות. בכך, מצטרפת החברה למאמץ הכולל להנגשת אתרים לאנשים עם צרכים מיוחדים.

החברה פועלת בהתאם להנחיות הנגישות בתקן הישראלי 5568 – כדי למלא זאת, אנו שואפים לדבוק בקפדנות ככל האפשר להנחיות נגישות תוכן האינטרנט של מסמך הקווים המנחים של הארגון הבינלאומי העוסק בתקינה ברשת World Wide Web Consortium (W3C) 2.1 (WCAG 2.1) ברמת AA אשר זהה לתקן הישראלי . הנחיות אלו מסבירות כיצד להנגיש תוכן אינטרנט לאנשים עם מגוון רחב של מוגבלויות. עמידה בהנחיות אלו עוזרת לנו להבטיח שהאתר יהיה נגיש לעיוורים, אנשים עם לקות מוטורית, לקות ראייה, לקויות קוגניטיביות ועוד.

אתר זה משתמש בטכנולוגיות שונות שנועדו להפוך אותו לנגיש ככל האפשר בכל עת. אנו משתמשים בממשק נגישות המאפשר לאנשים עם מוגבלויות ספציפיות להתאים את ממשק המשתמש (ממשק המשתמש) של האתר ולעצב אותו לצרכיהם האישיים.

בנוסף, האתר משתמש באפליקציה מבוססת בינה מלאכותית הפועלת ברקע ומייעל את רמת הנגישות שלו ללא הרף. יישום זה מתקן את ה-HTML של האתר, מתאים את הפונקציונליות וההתנהגות שלו לקוראי מסך המשמשים משתמשים עיוורים, ולפונקציות מקלדת המשמשות אנשים עם ליקויים מוטוריים.

עם זאת, יש לציין כי למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר, ייתכן ויתגלו חלקים באתר שטרם נגישים. אנו ממשיכים במאמצים לשפר את נגישות האתר כחלק ממחויבותנו לאפשר שימוש בו עבור כלל האוכלוסייה כולל אנשים עם מוגבלויות.
נשמח לקבל פניות לקבלת מידע ו/או הצעות שיפור על מנת לשפר את השירות ללקוח.

התאמות הנגישות באתר האינטרנט

קורא מסך ומקלדת ניווט

האתר שלנו מיישם את טכניקת ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications), לצד שינויים התנהגותיים שונים, כדי להבטיח שמשתמשים עיוורים המבקרים עם קוראי מסך יוכלו לקרוא, להבין וליהנות מפונקציות האתר. ברגע שמשתמש עם קורא מסך נכנס לאתר, הוא מקבל מיד הנחיה להיכנס לפרופיל קורא המסך כדי שיוכל לגלוש ולתפעל את האתר ביעילות. כך האתר שלנו מכסה כמה מהדרישות החשובות ביותר לקורא מסך:

  1. אופטימיזציה של קוראי מסך: אנו מפעילים תהליך שלומד את מרכיבי האתר מלמעלה למטה, על מנת להבטיח תאימות שוטפת גם בעת עדכון האתר. בתהליך זה, אנו מספקים לקוראי מסך נתונים משמעותיים באמצעות ערכת התכונות של ARIA. לדוגמה, אנו מספקים תוויות טפסים מדויקות; תיאורים של אייקונים ניתנים לפעולה (סמלים של מדיה חברתית, סמלי חיפוש, אייקוני עגלה וכו'); הנחיית אימות עבור קלט טפסים; תפקידי אלמנט כגון לחצנים, תפריטים, דיאלוגים מודאליים (חלונות קופצים) ואחרים. בנוסף, תהליך הרקע סורק את כל תמונות האתר. הוא מספק תיאור מדויק ומשמעותי המבוסס על תמונה-אובייקט-זיהוי כתגית ALT (טקסט חלופי) עבור תמונות שאינן מתוארות. זה גם יחלץ טקסטים המוטמעים בתוך התמונה באמצעות טכנולוגיית OCR (זיהוי תווים אופטי). כדי להפעיל התאמות של קורא מסך בכל עת, המשתמשים צריכים רק ללחוץ על שילוב המקלדת Alt+1. משתמשי קוראי מסך מקבלים גם הודעות אוטומטיות להפעיל את מצב קורא המסך ברגע שהם נכנסים לאתר. התאמות אלו תואמות לקוראי מסך פופולריים כגון JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack.
  1. אופטימיזציה של ניווט מקלדת: תהליך הרקע מתאים גם את ה-HTML של האתר ומוסיף התנהגויות שונות באמצעות קוד JavaScript כדי להפוך את האתר להפעלה באמצעות המקלדת. זה כולל את היכולת לנווט באתר באמצעות מקשי Tab ו-Shift+Tab, להפעיל תפריטים נפתחים עם מקשי החצים, לסגור אותם עם Esc, לחצני הפעלה וקישורים באמצעות מקש Enter, לנווט בין רכיבי רדיו ותיבת סימון באמצעות מקשי החצים, וכן מלא אותם עם מקש הרווח או Enter. בנוסף, משתמשי מקלדת ימצאו תפריטי דילוג על תוכן זמינים בכל עת על ידי לחיצה על Alt+2, או כרכיב הראשון של האתר בזמן ניווט עם המקלדת. תהליך הרקע מטפל גם בחלונות קופצים שהופעלו על ידי הזזת מיקוד המקלדת לעברם ברגע שהם מופיעים, ולא מאפשר לפוקוס להיסחף החוצה. משתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כגון "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (לחצנים) ו-"G" (גרפיקה) כדי לקפוץ לאלמנטים ספציפיים.

 

פרופילי מוגבלות נתמכים באתר האינטרנט שלנו

  • פרופיל בטוח לאפילפסיה: פרופיל זה מאפשר לאנשים עם אפילפסיה להשתמש בבטחה באתר על ידי ביטול הסיכון להתקפים הנובעים מהנפשות מהבהבות או מהבהבות ושילובי צבעים מסוכנים.
  • פרופיל לקוי ראייה: פרופיל זה מתאים את האתר כך שיהיה נגיש לרוב ליקויי הראייה כגון ראייה משפילה, ראיית מנהרה, קטרקט, גלאוקומה ואחרים.
  • פרופיל מוגבלות קוגניטיבית: פרופיל זה מספק תכונות מסייעות שונות כדי לעזור למשתמשים עם מוגבלויות קוגניטיביות כגון אוטיזם, דיסלקציה, CVA ואחרים, להתמקד במרכיבים החיוניים ביתר קלות.
  • פרופיל ידידותי ל-ADHD: פרופיל זה מפחית באופן משמעותי את הסחות הדעת ורעש כדי לעזור לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז, והפרעות נוירו-התפתחותיות לדפדף, לקרוא ולהתמקד במרכיבים החיוניים ביתר קלות.
  • פרופיל לאנשים עיוורים (קוראי מסך): פרופיל זה מתאים את האתר לתאימות עם קוראי מסך כמו JAWS, NVDA, VoiceOver ו-TalkBack. על המחשב של המשתמש העיוור מותקן קורא מסך, ואתר זה תואם לו.
  • פרופיל לניווט במקלדת (לפגועי תנודה): פרופיל זה מאפשר לאנשים עם הפרעות תנודה להפעיל את האתר באמצעות המקשים Tab, Shift+Tab ו-Enter. המשתמשים יכולים גם להשתמש בקיצורי דרך כמו "M" (תפריטים), "H" (כותרות), "F" (טפסים), "B" (כפתורים) ו"G" (גרפיקות) כדי לקפוץ לאלמנטים מסוימים.

 

התאמות נוספות לממשק המשתמש, עיצוב והתאמות קריאה

  • התאמות גופן: המשתמשים יכולים להגדיל ולהקטין את הגופן, לשנות את משפחת הגופן, להתאים את הריווח, היישור, גובה השורה ועוד.
  • התאמות צבע: המשתמשים יכולים לבחור בפרופילים שונים של ניגודיות צבעים כמו בהיר, כהה, הפוך ומונוכרומטי. בנוסף, המשתמשים יכולים להחליף את ערכות הצבעים של הכותרות, הטקסטים והרקעים עם יותר משבעה אפשרויות צבע שונות.
  • אנימציות: משתמשים אפילפטיים יכולים לעצור את כל האנימציות הפועלות בלחיצת כפתור. האנימציות הנשלטות על ידי הממשק כוללות סרטונים, GIFs, ומעברים מהבהבים ב-CSS.
  • הדגשת תוכן: המשתמשים יכולים לבחור להדגיש אלמנטים חיוניים כמו קישורים וכותרות. הם גם יכולים לבחור להדגיש רק אלמנטים שהובלטו או שהועברה עליהם העכבר.
  • השתקת קול: למשתמשים עם מכשירי שמיעה יכולה להיות תחושת כאב ראש או בעיות אחרות בשל הפעלת אודיו אוטומטית. אפשרות זו מאפשרת למשתמשים להשתיק את האתר כולו באופן מיידי.
  • הפרעות קוגניטיביות: אנו משתמשים במנוע חיפוש המקושר לוויקיפדיה ולוויקימילון, המאפשר לאנשים עם הפרעות קוגניטיביות לפענח משמעויות של ביטויים, ראשי תיבות, סלנג ואחרים.
  • פונקציות נוספות: אנו מאפשרים למשתמשים לשנות את צבע וגודל הסמן, להשתמש במצב הדפסה, להפעיל מקלדת וירטואלית, ופונקציות רבות נוספות.

 

טכנולוגיית עזר ותאימות לדפדפנים

אנו שואפים לתמוך בכמה שיותר דפדפנים וטכנולוגיות עזר, כך שהמשתמשים שלנו יוכלו לבחור את הכלים המתאימים ביותר להם, עם המעט הגבלות שאפשר. לכן, עבדנו קשה מאוד כדי להיות מסוגלים לתמוך בכל המערכות המרכזיות שמהן מורכבים יותר מ-95% משולש השוק של המשתמשים, כולל Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera ו-Microsoft Edge, JAWS, ו-NVDA (קוראי מסך), גם למשתמשי Windows וגם למשתמשי MAC.

 

הערות, תגובות ומשוב

למרות המאמצים הרבים שלנו לאפשר לכל אחד להתאים את האתר לצרכיו, ייתכן ועדיין ישנם דפים או מקטעים שאינם נגישים לחלוטין, נמצאים בתהליך של הפוך לנגישים או חסרים בפתרון טכנולוגי מתאים להפוך אותם לנגישים. עם זאת, אנו ממשיכים לשפר באופן תדיר את הנגישות שלנו, מוסיפים, מעדכנים, משפרים את האפשרויות והמאפיינים שלה ופותחים ומאמצים טכנולוגיות חדשות. כל זאת במטרה להגיע לרמת הנגישות האופטימלית בהתאם להתקדמות הטכנולוגית. אם ברצונך ליצור איתנו קשר, ניתן להשתמש בטופס האתר או באמצעות פרטי ההתקשות לרכז הנגישות.

הסדרי נגישות למשרדי החברה

להלן הסדרי הנגישות למשרדי החברה הממוקמים ברחוב שאול המלך 35, תל אביב :

  • קיימות חניות נכים הממוקמות בחניון המבנה צמוד למעליות.
  • קיים רצף גישה מהחניה דרך הכניסה למשרד ועד קבלת השירות (כולל מעליות).
  • קיימים שירותי נכים
  • מותרת כניסה למשרד לחיית שירות המיועדת לסייע לאדם עם מוגבלות.

 

פרטי רכז נגישות

החברה מינתה את אבי עמש לרכז הנגישות של החברה.
לבירורים נוספים, שאלות או בקשות מיוחדות בנושא נגישות אתר האינטרנט ונגישות משרדי החברה ניתן ליצור עימו קשר באמצעים הבאים:

שם מלא: אבי עמש

טלפון במשרד:074-7668221

דואר אלקטרוני:  [email protected]


הצהרת הנגישות עודכנה בתאריך:  05.07.2023